Slana soba

Naziv  1.slana soba je zaštićen u Agenciji za intelektualno vlasništvo

U  Zagrebu djeluju već više od godinu dana četiri haloterapijska centra:
1. Haloterapijski   centar  Dugave
2. Haloterapijski centar  Dubrava ---> NAJVEĆI  HALOTERAPIJSKI CENTAR  U EUROPI
3. Haloterapijski centar Malešnica
4. Haloterapijski centar Lanište

U sva četiri  centra osigurali smo Vam :
1. BESPLATNI  PARKING
2. NEOMETAN  PRISTUP  INVALIDNIM  OSOBAMA
3. LJUBAZNO  I VRLO  STRUČNO  OSOBLJE  (MEDICINSKE SESTRE S DODATNOM HALOTERAPIJSKOM EDUKACIJOM)
4. BESPLATNE TERAPIJE SVOJ DJECI  KOJA BOLUJU OD CEREBRALNE PARALIZE
5. BESPLATNE TERAPIJE  ZA DJECU S  CISTIČNOM FIBROZOM

 IZ  UDRUGE  MALA ANJA


Donosimo vam pravi ugođaj mora i spilja - uz opuštajuće zvukove, prigušena svjetla i udobne ležajeve. Prostorije su potpuno obložene solju i zrak biva zasićen raspršenim i suhim

česticama kamene soli

. Jedan tretman od 40 minuta pomaže vam kao 4 dana provedenih na moru - koncentracija mikročestica ovdje je znatno veća.

U našem Studiju u Dugavama imamo dvije prostorije: jednu za odrasle osobe i drugu za djecu. Kako bismo najmanjima što vjernije dočarali morski ugođaj i boravak ovdje učinili što ljepšim, opremili smo prostoriju toboganom, kanticama, lopaticama, grabljicama i ostalim priborom "s plaže".

U Dubravi smo otvorili najveći centar slanih soba u ovom dijelu Europe, sa šest soba: za invalide (s potpunim pristupom od parkinga do ulazaka u sobe), djecu i posjetitelje s težim tegobama. U oba centra dočekat će vas stručno osposobljeno osoblje.

Slana soba je imitacija prirodne slane spilje s njenom ljekovitom mikro klimom. Slana soba pruža smirenje nakon teškog i napetog dana uz efektnu rasvjetu i meditativnu glazbu u ugodnim ergonomski oblikovanim ležajima.

Zidovi, pod i strop obloženi su solju, a zrak je zasićen suhim, raspršenim, najfinijim česticama kamene soli. Boravak u takvoj atmosferi i udisanje takvog zraka, poznati kroz povijest po svojoj ljekovitosti, nazvani su

solna terapija ili haloterapija

.

Glavni ljekoviti čimbenik slane sobe su mikro čestice slanog aerosola koje nose kinetičku energiju dobivenu nakon drobljenja u solnom generatoru. Halogenerator upuhuje mikro čestice suhog aerosola koji negativno ionizira zrak i zasićuje ga elementima dragocjenim za život.

Koncentracija mikro čestica je puno veća nego na moru ili u slanim spiljama, a u slanoj sobi održava se mikroklima rudnika soli, stalna temperatura, vlažnost i ioniziranje zraka.

Kristali kamene soli kao prirodni ionizalori poboljšavaju kvalitetu zraka jer proizvode negativne ione koji se nalaze samo na moru, kod slapova te nakon oluje. loniziran zrak ima pozitivan utjecaj na ljudski organizam, dovodi do psihofizičke ravnoteže te pomaže pri koncentraciji i radnoj sposobnosti.

Položaj fotelja za što veću privatnost i što bolji opuštajući efekt uz kombinaciju titrajućih svjetala.


Ovaj mali raj za roditelje i djecu smješten je na galeriji za što veću slobodu mališana.

Opremljena toboganom, klackalicom, edukacijskim igricama, posebno probrana nalikuje igraonici.

Prilagođeno za ulazak sa invalidskim kolicima te opremljena kanticama, lopaticam itd.

Sobe za odrasle prilagođene osobama s invalidskim kolicima.

Uživajte u plavim svjetlosnim nijansama, masažnim foteljama i pozdravu dva delfina.

Izrada web stranica