Kromoterapija

Kromoterapija u slanoj sobi


U 1.slanim sobama osim što koristite blagodati haloterapije koristite jednako tako I KROMOTERAPIJU. Pošto u slanim sobama koristite tri terapije u jednoj I to istovremeno. HALOTERAPIJU, KROMOTERAPIJU I TERAPIJU GLAZBOM.

Svjetlost sunca je potrebna za svako živo biće, njome se hranimo I zbog nje preživljavamo. Jednako tako  su terapije svjetlosti poznate stoljećima. Od davnina su postojali hramovi svjetlosti u kojima su se ljudi lječili. Nakon dugo godina je ta vrsta terapije pretvorena u našu kromoterapiju.

Jednako tako je utvrđeno da crvena boja potiče cirkulaciju, pospješuje izbacivanje toksina iz jetre žuta aktivira motorički i živčani sustav, , narančasta potiče rad štitnjače, pomaže probavu i olakšava disanje, modra je inicirana kod nesanica, zelena je općenito boja ozdravljenja, ljubičasta potiče rad slezene, a prekomjerna gojaznost je nesklad u organizmu između modre i crvene boje.

Međutim koliko god jednostavno zvučale ove reference I statistike o bojama, bit je što u 1. Slanoj sobi se tokom solne terapije izmjenjuje preko 15 000 boja, I upravo ta kombinacija boja čini terapiju toliko efektnom I djelotvornom
Kromoterapija se već potvrdila u liječenju brojnih oboljenja.


Crvena boja u 1. Slanoj sobiCrvena boja je boja topline. Pomaže u opuštanju, predstavlja vitalnost, kreativnost, energiju i moć. Crvena boja vam može pomoći da se osjećate toplije i vedrije, pomaže osobama koje prati depresija te pobuđuje strast. Ona je dobra za liječenje upale pluća, artritisa te svih vrsta prehlade. Povećava krvni tlak, poboljšava cirkulaciju i liječi tromost, te uspavanost. Potiče oslobađanje adrenalina i stvaranje hemoglobina, što znači da je dobra za liječenje anemije i drugih krvnih bolesti.

Plava boja u 1. Slanoj sobiPlava boja je boja istine i spokoja. Ona hladi i umiruje. Pomaže ljudima koje prati strah i usplahirenost. Smiruje napetost i uzbuđenost. Razmišljanje o plavoj boji prije spavanja može spriječiti noćne more.
Plava boja će smanjiti temperaturu, izliječiti upalu grla, pružiti olakšanje za većinu upala kože i zubnog mesa, a može se koristiti i kod ublažavanja boli tijekom izbijanja zubi kod dojenčadi. Preporučuje se osobama koje su proživjele traumu ili živčani slom.

Zelena boja u 1. Slanoj sobi


 


Zelena boja označava ravnotežu, sklad, nadu i prirodu. To je boja iz koje smo evoluirali i ona ostaje u nama kao umirujuće sredstvo. Predstavlja druženje i slobodu, stoga je dobra i za osobe koje pate od klaustrofobije jer je simbol prostranstva i harmonije. Nju krasi praktičnost i darežljivost Ona predstavlja ljubav, ali i ostale emocije. To je najharmoničnija boja u spektru svih boja. Ukoliko živite stresnim načinom života, okružite se zelenom bojom jer ona opušta. Rješenje nekog problema ćete prije spoznati ako ste okruženi zelenom bojom.
U fizičkom smislu, ona je dobra za srčane tegobe, smanjuje i stabilizira krvni tlak, sprječava glavobolju i živčane poremećaje..

Narančasta boja u 1. Slanoj sobiBaš poput crvene, narančasta oživljava. Ima blagi učinak zagrijavanja. To je boja entuzijazma i energije. Ona također ima blagotvoran učinak za žene u menopauzi jer može regulirati hormonalne ostilacije.
Narančasto je najbolji ljek za depresiju, umor, usamljenost i zlovoljnost. Narančasta je odličan stimulans za mozak. Osobe, koje vole narančastu, vole život!
Narančasta boja je dobra za žučni kamenac, astmu, probavne tegobe, artritis, menstrualne grčeve te ublažavanje sinusnih upala.

Žuta boja u 1. Slanoj sobi


Ona je simbol sunca. To je boja smijeha i sreće, stoga se okružite tom bojom kada ste u teškim životnim situacijama. Djeluje poticajno na živčani sustav i um. Olakšava probavne tegobe i pomaže kod liječenja kožnih bolesti. Također je dobra za dijabetes jer može regulirati razinu šećera u krvi.
Korisna je za nedostatak samopouzdanja i optimizma, poboljšava koncentraciju. Podsjeća na toplinu sunca, a mnogima daje osjećaj prostranstva u kojem se mogu opustiti.

Indigo boja u 1. Slanoj sobiTo je boja tajanstvenosti i dubine. Indigo stimulira intelekt, daje osjećaj hrabrosti, autoriteta i smirenosti. Ljudi, koje ova boja privlači, često na sve gledaju duboko ispod površine. Oni su privučeni višim stvarima, ponekad čak i okultnim. Na fizičkoj razini, indigo čisti krv, liječi bolesti uha, nosa i očiju. Ta boja je odlična za probleme sa sinusima, venama, kožnim bolestima i bolestima živčanog sustava.
To je boja učitelja i znak čistog znanja. Indigo povećava želju za istinom i istraživanjem nepoznatog.

Ljubičasta boja u 1. Slanoj sobiOna nastaje kombinacijom crvene i plave, što znači da spaja snagu crvene i mekoću plave. To je izrazito snažna boja koja se veže uz kreativnost. Ona otvara neke nove mogućnosti povezivanja duha i tijela.. Ljudi, koji su često okruženi ljubičastom su izrazito kreativne i smirene osobe. Jača intuiciju, potiče empatiju i djeluje umirujuće
Odlična je za bolesti vlasišta, išijas, tumore, reumatizam, grčeve te epilepsiju. Korisna je za liječenje uznemirenosti i mršavljenje jer ubija apetit. Ljubičasta na neki način djeluje kao sedativ te pročišćava cjelokupni organizam.
Izrada web stranica