Humanitarne akcije

1.SLANA SOBA ZAGREB I DONACIJE POMOĆ ONIMA KOJIMA JE NAPOTREBNIJE.

Vrlo smo ponosni što smo najveći u Europi i samim time se možemo pohvaliti najvećim brojem sjedećih mjesta u našim centrima. I tako je upravni odbor 1.slane sobe Zagreb jednoglasno donio odluku i vrlo brzo da smo spremni donirati haloterapije u našim slanim sobama onima kojima je to najpotrebnije. Počevši sa udrugom MALA ANJA, tj. Djeci sa cerebralnom paralizom i poteškoćama u razvoju. Drugu donaciju prosljedili smo udruzi CISTIČNE FIBROZE U HRVATSKOJ, tj. Djeci i odraslim osobama koji su oboljeli od te rijetke bolesti. Naknadno smo se povezali sa udrugom laringhektomiranih odnosno osobama oboljelih od raka grla u suradnji sa bolnicom Šalata i dr. primariusom Maneštar te Tamarom Živković koji nam šalju svoje pacijente koji su tokom godinu i pol napravili već nekoliko ciklusa terapije i kojima smo znatno olakšali svakodnevnicu. Ni tu nismo stali uključili smo se prošle godine i u akciju DOBRO SE DOBRIM VRAĆA u suradnji sa Zagrebačkom Nadbiskupijom te pomogli onima kojima je to potrebno, akoji si terapiju ne mogu priuštiti. Nadalje to nije samo jedna terapija niti jedan ciklus terapija, nego smo se obavezali da će u 1.SLANOJ SOBI ZAGREB doživotno moći dolaziti na terapije bez ikakve naknade. Povedeni Akcijom Zagrebačke Nadbiskupije i mi kažemo dobro se dobrim vraća te pomozimo onima kojima je potrebno.

JEDNA OD HUMANITARNIH AKCIJA

na poziv obitelji Kostanjevečki cijeli haloterapijski tim 1. Slane sobe Zagreb rado se odazvao na humanitarni party povodom akcije "KAP PO KAP ZA JEDAN MALI SLAP" koji je bio organiziran u diskoteci Saloon za malog anđela Anju Kostanjevečki a u svrhu kupnje invalidskih pomagala.

Jer bez obzira tko što rekao, haloterapijski tim 1. Slane sobe Zagreb je bio i ostat će TIM koji je u mogućnosti ne gledati samo zaradu već želju i za pomaganjem kako osobama s invaliditetom tako i osobama teškog imovinskog stanja.

Akcija »Dobro se dobrim vraća«

Povodom Međunarodne godine borbe protiv siromaštva Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je 10. listopada 2010. godine akciju »Dobro se dobrim vraća« na koju je pozvao zagrebačke poduzetnike. Ciljevi akcije su potaknuti solidarnost i socijalnu osjetljivost sugrađana, te obiteljima slabijeg materijalnog statusa olakšati svakodnevni život. Od početka akcije do 7. prosinca u akciju se uključilo dvadeset šest poduzetnika. Korisnici akcije su obitelji i pojedinci koji su evidentirani u kartoteci Socijalne službe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Na susretu sa sudionicima akcije upriličenim 9. prosinca uzvanike je pozdravila ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar koja im je izrazila iskrenu zahvalnost u ime Caritasovih korisnika i štićenika podijelivši im za tu prigodu posebno izrađene zahvalnice. »U ovo predbožićno vrijeme kad se mnogi užurbano pripremaju na što svečaniju izvanjsku proslavu nadolazećih blagdana, vi ste svojim dobrim djelima pod svoj krov zapravo primili siromašnog Krista i poslužili ga svatko na svoj način. Darujući svoje usluge potrebnima, pomogli ste im da barem nakratko osjete svoju istinsku vrijednost i dostojanstvo djece Božje. Na tome vam od srca hvala!«

U akciju su se do sada uključili sljedeći poduzetnici: Boksački klub »Gladijator«; Centar za poduku matematike i fizike »Krivulja«; Digitalni copy-print centar »Ars kopija«; Fotografska radnja »Rafo«; Frizerski salon »Renée«; Krojačka radnja »Pepita«; Optičarski obrt »Optika Kraljević«; Pečenjara »Mrvica 2«; Piterija »Tomislav«; Pizzeria & Spaghetteria »Baschiera«; Pizzeria & Spaghetteria »Capuciner«; Pizzeria »Blue Sky«; Pizzeria »Gladijator«; Pizzeria »S.O.S.«; Pizzeria i pečenjarnica »Rene«; Poliklinika »Eljuga«; Proizvodni i uslužni obrt »Krpica«; Restaurant & Catering »Jurišan«; Restoran »Ivica i Marica«; Restoran »Vinodol«; Restoran i kavana »Boban«; Restoran N.N.; taksist Ibrahim Toskolli; Tvrtka »Snaga soli« d.o.o.; urar Ljubo Ćorić i Zagrebačko gradsko kazalište »Komedija«.

Do kraja mjeseca studenoga darovatelji ove akcije svojim su uslugama pomogli 104 zagrebačke obitelji, 10 samaca i 13 štićenika CZN – odnosno 339 osoba.

 

IZJAVE NEKOLIKO DAROVATELJA

Jedna od darovatelja je Jelena Petrović koja je sa svojom sestrom Helenom Majer suvlasnica tvtke Snaga soli d.o.o., odnosno haloterapijskih centara »1. slana soba Zagreb«. » Radimo terapije prvenstveno za dišne putove ali i kožne bolesti. Tretmani koje pružamo su grupirani u one za djecu, za umirovljenike i za odrasle. Ciklus obuhvaća petnaest do osamnaest terapija, a košta oko 1.000 kuna. Nekoliko osoba koje su došle preko ove akcije već je završilo cijeli ciklus i vrlo su zadovoljni postignutim poboljšanjem zdravstvenog stanja«, naglasila je poduzetnica Petrović.

Izrada web stranica